top of page
Markt..

Saint Pierre le-déchausselat

Saint Pierre is het dorp waar Poujol in gelegen is. De naam betekent zoiets als "Sint Pieter zonder schoenen". Het dorp bestaat uit een aantal gehuchten met woonhuizen, het gemeentehuis, de kerk (met prachtig uitzicht) en één restaurant: La Lune. De uitbater van La Lune is de buurman van Poujol. De keuken van het restaurant is niet van hoog Michelin niveau maar staat garant voor een bijzondere ervaring!

Les Vans

Het commerciële leven speelt zich af op 8 kilometer van Poujol, in Les Vans. Een stadje met een sterk regionale functie. Café's en restaurants vind je onder andere rond het verzorgde  jeu-de-boules-plein en in de smalle straatjes. Boodschappen doe je bij de grote supermarkten of juist bij de kleine boulangerie, charcuterie of epicerie op de hoek. 

 

Andere plaatsjes

Plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn er legio: de middeleeuwse dorpjes Balazuc en Banne, het zilverstadje Largentière, de "grote stad" Aubenas. Of iets verderop: Uzès, Nîmes, Avignon etc.

 

Markten

Elke dag van de week zijn er markten te bezoeken in de omgeving. Zelfs op zondag. In Les Vans is elke zaterdagochtend markt en ook op dinsdag is er een avondmarkt (uitsluitend in het zomerseizoen). Zondag (Lablachère), maandag (Rosières, Banne), dinsdag (Largentière, Saint Ambroix), woensdag (Joyeuse), donderdag (Villefort, Vallon Pont D'Arc), vrijdag (Ruoms)

Anker 1
bottom of page